Fotokaarsen

Fotokaarsen zorgen al eeuwen voor licht en warmte. Waar de kaars vroeger voornamelijk om zijn functionaliteit werd gebruikt, kiest men tegenwoordig ook vaak voor kaarsen om sfeer en gezelligheid in een ruimte te brengen. Maar kaarsen kunnen nog veel meer bewerkstelligen. Zo hebben kaarsen bij sommige religieuze evenementen een speciale betekenis, maar kaarsen kunnen ook een herinnering in leven houden. Daarnaast zijn kaarsen altijd leuk om cadeau te geven, zeker als het een kaars is die iemand persoonlijk raakt.

De vele mogelijkheden van kaarsen

Inhoudsopgave

De fotokaars is hier een goed voorbeeld van. Er zijn zoveel redenen te bedenken waarom je iemand een fotokaars zou geven. We zullen een aantal voorbeelden geven, maar misschien heb je zelf nog wel meer ideeën. Als je voor een fotokaars kiest, neem er dan wel een van een hoge kwaliteit en die op een professionele manier gedrukt is. Het is zonde als de bedrukking er al af is voordat de kaars is aangestoken.

Kies voor kwaliteit

Kaarsen-online weet hoe nauwkeurig het luistert om kaarsen te bedrukken is en met 25 jaar ervaring weten zij precies hoe je een goede kwaliteit kunt leveren. Het voordeel van Kaarsen-online.nl is dat de kaarsen in eigen huis bedrukt worden waardoor er een goed zicht is op het precieze proces. Zeker voor een fotokaars of een kaars die bedrukt moet worden met een tekst, een logo of een andere afbeelding is dit erg belangrijk.

Waarom een fotokaars

Bij een uitvaart wordt er bijvoorbeeld vaak voor een fotokaars gekozen. Dit kan een grote fotokaars zijn met een foto van de overledene of kleinere fotokaarsen die als herinnering aan de nabestaanden worden meegegeven. Toch worden fotokaarsen niet alleen voor trieste gebeurtenissen gebruikt, ook veel bruidsparen vinden het leuk om een fotokaars als bedankje cadeau te geven aan de mensen die hun bruiloft bezoeken. Soms wordt er gekozen om bijvoorbeeld alleen de getuigen en wat grotere fotokaars van het bruidspaar te geven of als speciaal bedankje voor de ceremoniemeester. Vaak wordt ook nog de datum van de bruiloft op de kaars gedrukt.

Als doopkaars

Ook voor een doopceremonie is een fotokaars een ontzettend leuk idee. Op de kaars wordt dan de mooiste foto van de baby gedrukt en eventueel de datum van de doopdag. Meestal kiest men voor een wat grotere kaars als de kaars ook tijdens de ceremonie wordt aangestoken. Op een grotere kaars is de foto van het kind ook wat groter en beter te zien voor de aanwezigen.

Verjaardagskaars

Er kan natuurlijk ook een speciale kaars gedrukt worden voor een naamdag of verjaardag. Zeker als iemand een speciale leeftijd bereikt, kun je hier een ontzettend origineel cadeau van maken. Kies bijvoorbeeld voor een babyfoto van die persoon voor op de kaars als iemand 50 wordt of misschien wil je wel een foto op de kaarsen laten drukken van dat leuke moment wat jullie samen hebben beleefd. Opa en oma maak je altijd blij met een foto van de kleinkinderen op de kaars en ouders vinden het natuurlijk geweldig om een foto van hun kind op de kaars te hebben. Zijn er geen kinderen? Foto’s van huisdieren op een kaars laten drukken is net zo leuk.

Vakantieherinneringen

Vrienden of familie waar je mee op vakantie bent geweest zullen het geweldig vinden als je een mooie of leuke foto van die vakantie op een kaars laat drukken en als ze deze kaars dan cadeau krijgen. Maar ook foto’s van andere leuke herinneringen doen het altijd goed. Het mooie is dat de kaars met de foto de herinnering weer helemaal doet herleven en iedere keer als de fotokaars wordt aangestoken zal er weer even aan dat moment worden teruggedacht.

Een romantisch cadeau

Ook voor de romantiek is een fotokaars een goed idee. Je kunt je geliefde een kaars geven met een mooie foto van jullie samen erop of misschien kies je liever voor een romantische afbeelding met een passende tekst erbij. Een fotokaars is zelfs een ontzettend origineel idee om je partner ten huwelijk te vragen. Regel een romantisch diner en plaats de kaars op tafel. Draai nadat je de kaars hebt aangestoken de afbeelding met de tekst: ‘Wil je met me trouwen?’ richting je partner. Misschien heeft hij of zij het niet meteen door, maar zodra het wordt opgemerkt is de verrassing des te groter.

Als relatiegeschenk

Schitterende witte Fotokaars
Mooie bedrukking op een witte kaars

Een fotokaars is ook een perfecte oplossing als relatiegeschenk. Je kunt ervoor kiezen om alleen het logo op de kaars te drukken, maar misschien heb je liever een passende afbeelding die je op de kaars wilt terugzien. Het voordeel van een fotokaars is dat mensen hem vaak ook echt gaan gebruiken en dat hierdoor ook andere mensen de kaars inclusief de afbeelding zien. Zo maakt de fotokaars ook weer gelijk reclame voor je bedrijf terwijl de ontvanger blij met het presentje is.

Foto, logo of tekst

Een logo als Fotokaars bedrukt op een ivoor kaars om als relatiegeschenk weg te geven met de Pasen.
Logo voor de Paasdagen als relatiegeschenk

Fotokaarsen of kaarsen met tekst zijn eigenlijk een hele originele manier van marketing. Mooie teksten, grappige teksten, promotionele teksten, je kunt het zo gek niet verzinnen om van de fotokaars een uniek geschenk te maken. Niet alleen voor ondernemingen, maar ook voor verenigingen of instellingen kan de fotokaars een manier zijn om een unieke boodschap naar buiten te brengen. Bij een fotokaars is eigenlijk bijna iedere bedrukking mogelijk. Of het nu om een zwart/wit bedrukking gaat of full color. Je kunt zelfs een eigen ontwerp maken om op de kaars te laten drukken. Kaarsen-online.nl kan je hierbij altijd adviseren.

Op school

Een fotokaars is natuurlijk ook een leuk cadeau voor de juf of de meester als het schooljaar er op zit. Het is zelfs een leuk aandenken aan de schooltijd door een klassenfoto op de kaars te laten drukken. Behalve dat je de leerkrachten met een originele fotokaars kunt bedanken, kun je dat natuurlijk ook bij anderen doen. Iemand die je heeft geholpen met klussen of iemand die er voor je was in een moeilijke tijd. Je kunt zelf kiezen of je voor een mooie tekst gaat of dat je een foto op de kaars laat zetten.

Ei-kaarsen

Mooi Fotokaars op een Ei kaars
Een schitterende bedrukking op een Ei kaars

De eivormige kaarsen zijn natuurlijk een populair model om rond de Paastijd te bedrukken. Er zijn veel bedrijven die deze kaarsen laten bedrukken en in de week voor Pasen t/m Paaszaterdag als presentje uitdelen. Bijvoorbeeld aan het winkelend publiek in een winkelcentrum, aan de leden van een vereniging of de kinderen op school. Ze zijn natuurlijk ook ontzettend leuk om er een ontbijt mee op te fleuren. De standaard ei-kaars heeft niet alleen de vorm van een ei, ze zijn ook net zo groot. Meestal zijn ze geel en als je voor een groter formaat wilt kiezen dan zijn ze er alleen in de kleur ivoor. In totaal zijn er drie verschillende maten. De ei-kaarsen hebben wel een minimale afname van 100 of 250 stuks.

Staffelkorting

Stel dat je je collega’s of klasgenoten een fotokaars wilt geven als afscheid of je wilt als ondernemer je klanten of medewerkers een fotokaars cadeau geven. Door de staffelkorting wordt het goedkoper om meerdere kaarsen te laten bedrukken. Dat is logisch want van iedere afbeelding, tekst of iets anders wat op de kaars wordt gedrukt, wordt een film gemaakt. Als er meerdere kaarsen met dezelfde film bedrukt kunnen worden, dan is dat goedkoper.

Het proces van bedrukken

Als het gaat om een bedrukking in één kleur dan wordt dit machinaal gedaan. Gaat het om bedrukken in full-color dan wordt dit door middel van een transfer op de kaars aangebracht. Dit proces is wat arbeidsintensiever. In beide gevallen moeten de kaarsen na het bedrukken 24 uur drogen. Als de kaarsen ‘droog’ zijn worden ze nog eens na gedompeld in een dun laagje kaarsvet. Hierdoor wordt de bedrukking beter beschermd. Ook dit laagje moet eerst weer goed droog zijn eer de kaarsen verzonden kunnen worden. Meestal duurt het drogen van dit laagje ook 24 uur. Zodra de fotokaarsen droog zijn, kunnen ze verzonden worden.

Twee kanten bedrukken

Een fotokaars kan ook aan twee kanten bedrukt worden. Bijvoorbeeld met aan de ene zijde een foto en aan de andere zijde een mooie of leuke tekst. Zeker als je de fotokaars cadeau geeft, kun je hier leuke ideeën op los laten. Maar ook als het een herinnering in het leven moet houden, kan deze optie zeer waardevol zijn. Voor het bedrijfsleven kan dit ook voordelen opleveren. Je kunt bijvoorbeeld aan de ene kant het logo plaatsen en aan de andere kant de contactgegevens of een productpromotie. Wat je ook voor de fotokaars in gedachten hebt, lever het aan via de mail en wij bekijken het met een deskundige blik. Na een definitieve bestelling maken we een digitale proefdruk die gecontroleerd moet worden om eventuele foutjes te voorkomen. Als alles is goedgekeurd gaat het drukproces van de fotokaars(en) in werking.

Een ruime keus

Voor het maken van een unieke fotokaars is er dus een ruime keus. Je kunt niet alleen voor verschillende kaarsen en afmetingen kiezen, maar ook wat betreft de bedrukking heb je een ruime keus. Bedrukken in één kleur, meerdere kleuren, alleen de voorzijde, voor- en achterzijde, een foto, een logo, een tekst, een combinatie en ga zo maar door. Door de ruime keus die je bij het bedrukken van een fotokaars hebt, wordt de kaars al snel uniek. Wat betreft de kleur van de kaars heb je iets minder keus, je kunt namelijk kiezen voor wit of ivoor. De reden hiervoor is dat op deze kleuren de bedrukking het best tot zijn recht komt. Wat de maten betreft heb je een ruimere keus. Misschien wil je een klein kaarsje van 60/40 mm wat leuk is om weg te geven of kies je liever voor een grotere maat, bijvoorbeeld 250/80 mm.

De levering

De levertijd van de fotokaarsen is altijd in overleg. Zodra de bestelling definitief is, wordt er eerst een proefdruk gemaakt. Je ontvangt deze proefdruk per mail. Pas na goedkeuring van de proefdruk worden de kaarsen gedrukt. Rond de feestdagen kan de levertijd iets langer zijn dan normaal, het is verstandig om hier rekening mee te houden als je bijvoorbeeld de fotokaarsen als relatiegeschenk wilt geven of als cadeau voor de kerst. Er worden geen verzendkosten berekend voor de fotokaarsen en als de behoefte hiervoor bestaat is er ook een mogelijkheid om de fotokaarsen in cellofaan te laten verpakken. Daarbij kan kaarsen-online.nl altijd benaderd worden voor een advies als het gaat om de fotokaarsen of een van onze andere producten.

Een ruim en hoogwaardig assortiment

De fotokaarsen zijn namelijk niet de enige producten die kaarsen-online.nl met de grootste zorg levert. Ook bij onze andere producten nemen we onze taak serieus. Dat is ook de reden waardoor we graag met kwalitatieve producten werken, zoals de Gouda of Bolsius kaarsen. Kaarsen-online.nl heeft een ruim assortiment als het gaat om kaarsen. Van waxinelichtjes tot doopkaarsen en natuurlijk tal van sfeermakers zowel voor de horeca als voor privé gebruik. Ook voor de horeca is het interessant om te weten dat veel kaarsen met staffelkorting geleverd kunnen worden.

Blijf alert bij het branden van kaarsen

Kaarsen brengen sfeer en gezelligheid, maar het blijft altijd belangrijk om waakzaam te zijn tijdens het branden van kaarsen. Ondanks dat de fotokaarsen zeker niet gevaarlijker zijn dan een gewone kaars om te branden, geldt voor de fotokaarsen ook een bepaalde mate van voorzichtigheid net zoals bij de andere kaarsen:

-Laat de kaarsen nooit branden als je de ruimte uitgaat
-Laat kinderen en huisdieren niet alleen met brandende kaarsen in de buurt
-Zet de kaars altijd op een veilige en stabiele plek
-Zet de kaars nooit in de buurt van materialen die makkelijk vlam kunnen vatten
-Hou de kaars schoon, gooi geen lucifers of stukjes lont in de kaars
-Zet kaarsen niet te dicht bij elkaar
-Zet kaarsen niet op de tocht,
-Als je de kaars mooi wilt houden, zet hem dan ook niet in de volle zon of boven een verwarming

Sfeer en gezelligheid

Als je de veiligheidsregels voor het branden van kaarsen in acht neemt, kun je veel plezier aan kaarsen branden beleven. Een fotokaars cadeau geven kan een blijvende herinnering zijn, maar kan ook waardevolle momenten opleveren. Maar een kaars geeft vooral een mooi en warm licht wat sfeer in huis brengt. Daarnaast is een kaars een leuk woonaccessoire waardoor je de ruimte gezellig maakt.

Auteur: Chris en Liranda Keereweer

Leave a Comment: