Rustieke Shine Stompkaarsen

De duurzame collectie stompkaarsen van Bolsius

Inhoudsopgave

Kaarsen brengen altijd gezelligheid in huis en dat is ook de reden dat veel mensen het heerlijk vinden om kaarsen te branden. Daarbij is een kaars ook een woonaccessoire, dus het is ook nog eens leuk als de kaars er mooi uit ziet. Als derde is het prettig als de kaars lang en mooi brandt, des te langer heb je er plezier van. Bij de Bolsius kaarsen zit je op alle drie de punten goed en als je voor de Shine collectie met de rustiek kaars kiest, kies je ook nog eens voor een duurzame kaars die het milieu minder belast.

Een leefbare planeet

Net zoals bij vele andere producten is er vraag naar duurzame versies. Ook Kaarsen-online staat hier volledig achter. Ook Kaarsen-online wil graag net zoals iedereen een leefbare planeet achterlaten voor de volgende generaties. Daarom zijn we blij met de nieuwe lijn van de Bolsius kaarsen, de Shine-collectie. Waarom deze kaarsen minder belastend zijn voor het milieu leggen we verderop in de blog uit.

De Bolsius kaarsen

De kaarsen van Bolsius zijn wereldwijd bekend. In 1870 startte Antonius Bolsius in Schijndel een primitieve wasblekerij waar in eerste instantie de kosters en de pastoors zelf kaarsen van maakte. In 1920 begon hij ook zelf kaarsen te maken en uiteindelijk is Bolsius uitgegroeid tot een kaarsenmerk wat niet meer uit de kaarsenbranche is weg te denken. Bolsius staat voor kwaliteit en de innovatieve manier van produceren zorgt dat er iedere keer weer nieuwe producten verschijnen die goed in de smaak vallen bij iedereen die graag kaarsen brandt.

Denk aan het milieu

Vandaag de dag speelt het milieu op allerlei vlakken een belangrijke rol. Dit gaat ook aan Bolsius niet voorbij. Graag dragen zij hun steentje bij door een kaars te ontwikkelen die veel minder belastend is voor het milieu. ‘Mission Green’ is voor Bolsius geen loze kreet, ze proberen hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Daarom worden de nieuwe collecties kaarsen namelijk duurzaam geproduceerd. De grondstoffen voor deze kaarsen komen uit Europa en er wordt geen dierlijk vet of palmolie gebruikt, maar wel plantaardige wax uit Europa. Ook wordt er gekozen voor recyclebare materialen en is er een minimaal gebruik van plastic.

Nieuwe collectie

De nieuwe serie vervangt de oude serie met kaarsen van Bolsius en je herkent de Shine-kaars aan de groene katoenen pit (lont). Het ontwerp voor deze nieuwe rustiek kaarsen is niet alleen geïnspireerd door de kleuren en texturen van de natuur, maar de kaarsen houden dus ook rekening met de natuur. En ze hebben nog een voordeel, ze branden namelijk nog langer dan dat de voormalige kaars van Bolsius al deed.

De veelzijdigheid van de rustieke kaars

Rustieke kaarsen brengen sowieso een bijzondere sfeer in huis. Ze zijn geweldig bij een intiem diner, maar ook om de ruimte een gezellige uitstraling te geven. Het is dus niet alleen een duurzame maar ook een trendy sfeermaker. Door het ruime aanbod aan kleuren kun je altijd voor een kaars kiezen die aansluit op het interieur. Zelfs als de kaars niet brandt, is de kaars een schitterend decoratiemiddel om jouw sfeervolle stijl in het interieur te benadrukken.

Leverbaar in verschillende maten

Rustieke Shine kaarsen in diverse maten
Rustieke Shine kaarsen in verschillende maten verkrijgbaar

Ook deze Shine kaarsen van Bolsius zijn er in verschillende maten, net zoals de gewone kaarsen dat ook waren. Denk bijvoorbeeld aan de 100/100 stompkaars of de versie in de maat 190/68. Maar ook de 80/68, de 130/68. De 100/50 of de bolkaars is leverbaar in de nieuwe collectie. Met al die verschillende maten kun je dus alle kanten op en kun je voor bijna iedere kaarsenstandaard en plek de juiste kaars vinden. Daarbij blijft het ook met de nieuwe collectie kaarsen leuk om mooie combinaties te maken met verschillende maten.

De prachtige kleuren van de rustieke collectie

Ook wat betreft de kleuren is er voldoende keus. In het uitgebreide kleurenpalet zie je duidelijk de liefde voor de natuur terug. Denk aan het laagje ochtendmist boven het gras of visualiseer die zwoele lucht tijdens een zonsondergang op een warme dag, de schitterende bloem of die kleurrijke vlinder. Warme kleuren, neutrale kleuren, aardetinten, zachte tinten, in ieder geval kleuren die aansluiten op een trendy interieur of voor bij een speciale gelegenheid.

Wegdromen bij de alleszeggende namen

Alleen al de kleurennamen van de kaarsen toveren al een glimlach op je gezicht. De namen misty pink, soft pearl, honeycomb yellow, suede brown, velvet red, frosted lavender, foggy green, sandy grey, blossom pink en sage green klinken net zo fantastisch als dat ze eruitzien.

Kaarsen die herinneringen oproepen

Sandy Grey neemt je mee naar zomerse stranden. Een neutrale tint die overal bij past en je terug laat denken aan die momenten dat je met je voeten in het zachtgrijze zand zat.

Blossom pink staat voor al die prachtige lentebloesems. In de natuur is de schitterende roze kleur helaas maar kort aanwezig, maar met deze kaarsenkleur hou je de kleur veel langer in huis.

Sage green is een hommage aan de natuur. De diepe groengrijze kleur accentueert de frisheid van de groene bladeren en zorgt voor een heerlijk zomergevoel.

Rustieke Shine kaarsen Honeycomb Yellow
Rustieke Shine kaarsen Honeycomb Yellow

Honeycomb yellow staat voor een zoete warme uitstraling. Het zachte okergeel doet je denken aan een honingraat.

Rustieke stompkaarsen Shine in de kleur Suede Brown
Rustieke Shine kaarsen Suede Brown

Suede brown is een schitterende zachte aardetint die aansluit bij de warme herfstkleuren.

Rustieke Shine Stompkaars Frosted Lavender
Rustieke Shine Stompkaars Frosted Lavender

Frosted lavender doet je inderdaad denken aan de kleurrijke lavendelplant, maar dan bedekt door een laag dauw. De diepe, paars grijze kleur lijkt vanuit een mist je gevoel te willen raken.

Rustieke Shine Stompkaarsen Velvet Red
Rustieke Shine Stompkaarsen Velvet Red

Velvet red doet je denken aan fluweel. De dieprode kleur is net zo zacht en net zo warm.

Rustieke Shine Stompkaarsen Foggy Green
Rustieke Shine Stompkaarsen Foggy Green

Foggy green is levendig groen met een mysterieuze uitstraling. Zoals een kleurrijk bos op een mistige dag.

Rustieke Shine stompkaarsen Soft Pearl ivoor
Rustieke Shine stompkaars Soft Pearl ivoor

Soft pearl is de zoetwaterparel onder de kaarsen. De kleur is uitstekend te combineren met andere kleuren en ziet er uit als een natuurwonder door zijn zijdezachte kleur.

Rustieke Shine Stompkaars Misty Pink
Rustieke Shine Stompkaarsen Misty Pink

Misty pink geeft iedere ruimte een dromerige sfeer. Ideaal om een zacht accent aan te brengen maar toch een blikvanger te hebben.

De branduren van de Bolsius kaarsen

De gewone kaarsen uit de rustiek serie van Bolsius hadden al een behoorlijk lange brandtijd, maar de nieuwe collectie brandt nog langer. Het aantal branduren van de stompkaars 190/68 was bijvoorbeeld ongeveer 65 uren en het aantal branduren is bij de nieuwe collectie ongeveer 85 uur. Dat betekent dat je nog langer plezier van deze kaarsen kunt hebben. Daarbij hebben deze kaarsen en stabiele vlam en gaan ze ook niet druipen. Omdat Bolsius gebruik maakt van de beste grondstoffen ontstaat er geen walm of rook tijdens het branden van de kaarsen.

Kwaliteit staat voorop

Bolsius heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Daarom zorgen ze dat de kaarsen een hoog aantal branduren hebben, maar ze zorgen ook dat de kaarsen mooi opbranden. Sommige kaarsen zien er namelijk na een aantal uren branden niet uit en daarom neem je soms niet eens de moeite om ze op te branden. Vooral omdat de aanblik van de half opgebrande kaars je niet bevalt. Bij de Bolsius kaarsen blijf je aan de binnenkant gewoon dezelfde kleur van de kaars zien. Het is niet zo dat als hij een aantal uren brandt de kaars ineens een heel ander uiterlijk krijgt en je voornamelijk nog een kleurloze kaars ziet. Bij Bolsius blijft de kaarsenkleur dus hetzelfde als bij de onaangestoken kaars.

Kaarsen in alle seizoenen en voor alle gelegenheden

Kaarsen zijn niet seizoensgebonden. In alle maanden van het jaar is het gezellig om een kaarsje aan te steken. Er zijn ook voor iedere gelegenheid passende kaarsen. Of je nu kaarsen zoekt voor in die mooie kandelaar of op dat trendy plateau, er is altijd wel een kaars te vinden bij Kaarsen-online die er mooi op aansluit. Van waxinelichtjes tot aan grote kerkkaarsen en van geurkaarsen tot aan gedenklichtjes.

Kaarsje branden

Soms vinden mensen het fijn om voor iemand een kaarsje te branden. Bijvoorbeeld als iemand erg ziek is of om gewoon op afstand mee te leven met iemand. Het kan ook zijn dat je iemand of iets wilt herdenken. Natuurlijk kun je voor een kaarsje branden in een dergelijke situatie ook kiezen voor zo’n mooie Bolsius stompkaars of eventueel de kaars in de bolvorm. Behalve het feit dat het een mooi gebaar is, heeft deze kaars ook nog eens een speciale uitstraling. En door de lange brandtijd hoef je ook niet bang te zijn dat de kaars vroegtijdig opgebrand is.

Kaarsen als kunst

Door de verschillende kleuren en maten van de Bolsius kaarsen kun je mooie combinaties maken. Maak eens een mooi plateau waarop je de kaarsen in de verschillende kleuren en afmetingen met elkaar combineert. In de herfst kun je bijvoorbeeld de kaarsen combineren met kleine bruine, gouden en rode decoratie-items en in de lente doen de pasteltinten het altijd goed. In de zomer laten de kaarsen zich uitstekend combineren met zand en schelpen of juist met hele vrolijke kleuren. In de winter doen zowel de warme kleuren als zilvergrijs, brons en gouden tinten het goed. Een mooi opgemaakt plateau is een prachtige decoratiestuk. Soms lijken de plateau’s wel pure kunst. Pas wel op dat er geen licht ontvlambare spullen op het plateau liggen.

Veiligheid staat voorop

Het is sowieso belangrijk om altijd veilig met kaarsen om te gaan. De stompkaars van Bolsius is behoorlijk stabiel, maar plaats toch de kaarsen altijd op een vlakke ondergrond of in een stevige houder. Zet de kaarsen ook nooit te dicht bij elkaar, als ze elkaar raken kan het één grote kaars worden. Als je de kaars in een kandelaar zet, zorg dan dat het geen brandbare kandelaar is en gebruik ook liever geen brandbare decoraties. Ook in kerststukjes of bloemstukjes kun je beter geen kaarsen branden. Zet een kaars nooit te dicht bij iets wat vlam kan vatten, bijvoorbeeld bij een wapperend gordijn. En laat natuurlijk nooit de kinderen of de huisdieren met de brandende kaarsen alleen in een ruimte.

Het ruime assortiment van Bolsius

Bolsius heeft naast de rustiek kaarsen ook nog tal van andere kaarsen. Zo zijn er onder andere de normale stompkaars, de enorme mammoetkaars, de drijfkaarsen, kroonkaarsen, de bloemsteekkaarsen en de tafelkaarsen. Natuurlijk heeft Bolsius ook waxinelichtjes, maar ook fakkels en speciale navullingen. Voor welk type kaars je ook kiest, je kunt altijd op kwaliteit rekenen. Ook heeft Bolsius handige accessoires voor kaarsen, zoals de hechtwasrondjes of de speciale kaarsenaansteker.

Grotere aantallen

Voor de horeca heeft Bolsius ook een speciaal assortiment. Zo zijn er bijvoorbeeld de stompkaarsen per tray of de dozen met tafelkaarsen. Voor veel kaarsen is het extra voordelig om een grotere hoeveelheid te bestellen, de prijs per kaars wordt dan lager. Zeker als je regelmatig kaarsen brandt, kan dat een aardige besparing opleveren.

De nieuwe collectie

Bolsius is altijd nauw betrokken bij de nieuwste trends, dat zie je terug aan de actuele kleurstellingen. Ook voor de stompkaarsen wordt er altijd voor een uitgebreid en trendy kleurenpalet gekozen. Natuurlijk blijven de echte klassiekers zoals witte kaarsen ook altijd beschikbaar. Behalve dat Bolsius oog heeft voor detail en kwaliteit, hebben ze ook oog voor de natuur en dat zie je terug in de nieuwste Shine collectie van het kaarsenmerk. Als je eenmaal gewend bent aan de kwaliteit van de Bolsius kaarsen, stap je niet zo snel meer over naar een ander merk. Toch heeft Kaarsen-online ook andere uitstekende merken, zoals de Gouda kaarsen. Ook voor Kaarsen-online is het belangrijk dat je een goed en sfeervol product koopt. Kaarsen die roet afgeven of walmen vallen bij niemand in de smaak.

Conclusie en Aanbeveling

Alles overziend kan je echt wel tot de conclusie komen dat Bolsius een duurzame weg is ingeslagen en zich heel goed bewust is dat dit de trend van de komende jaren zal zijn. Duurzame producten uit Europa gebruiken voor het produceren van de kaarsen. Geen of zo weinig mogelijk plastic gebruiken maar gerecycled papier voor de verpakkingen van de kaarsen. De collectie van de Rustieke Shine kaarsen is een eerst stap en de komende tijd zal het assortiment steeds meer duurzaam worden ingericht. Kaarsen-online kan zich helemaal vinden in de weg die is ingeslagen en wij ondervinden nu al de positieve effecten. Consumenten en ook ondernemers vragen steeds vaker naar dit soort producten.

Auteur: Chris en Liranda Keereweer

Leave a Comment: