Heerlijk Geurkaarsen van Bolsius

Geurkaarsen de ultieme geurbeleving van Bolsius


Inhoudsopgave

Voordat gas en elektriciteit algemeen goed werden, was de kaars de enige lichtbron in huis. Tegenwoordig is dat al lang niet meer zo, maar toch zouden we de kaarsen voor geen goud willen missen. Tegenwoordig heeft de kaars een andere belangrijke functie, namelijk als sfeermaker. Ze zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, ze geven niet alleen een flatteus licht maar zorgen ook voor een rustige en intieme sfeer. En zeker bij de Geurkaarsen van Bolsius.

Een kaars als ultieme sfeermaker

Dan zijn er nog de speciale gelegenheden waarbij kaarsen worden aangestoken. Denk maar aan Kerstmis, tijdens een bijzonder of een romantisch diner. Als er bezoek komt, maar ook als je alleen bent en een gezellige sfeer wilt creëren. Tegenwoordig zijn er ook geurkaarsen en bij veel mensen zijn deze geurkaarsen erg in trek. Op zich is dat niet zo verwonderlijk want geurkaarsen hebben nog een extra eigenschap die goed bevalt, ze verspreiden namelijk een heerlijke geur.

Wat is een geurkaars?

Een geurkaars is een kaars waar een geurtje in is verwerkt. Op het moment dat je deze kaarsen aansteekt, verspreid de geur zich in de ruimte. Er zijn verschillende geurkaarsen, niet alleen wat de vorm betreft, maar ook als het gaat om de geur. Je kunt dus een geur kiezen die je lekker vindt of een geur die past bij een bepaalde setting. Misschien wil je graag een verfrissende geur zoals lavendel. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je voor lavendel kiest omdat het je herinnert aan de schitterende lavendel velden in Frankrijk waar je de afgelopen zomer regelmatig langs kwam. Geuren zijn heel persoonlijk en iedere geur roept bij iedereen andere herinneringen op.

De verschillende geuren

Mooie keramiek houder voor Geurchips in de branden

Er is een ruime keus als het gaat om geuren bij geurkaarsen. Waar de een graag de geur van appel ruikt, heeft de ander liever een rozengeur. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden, enkele voorbeelden zijn mirre, dennen, citronella, magnolia, cranberry, vanille of sugar & spice. Met geurkaarsen kun je de ruimte een heerlijk aroma geven, maar je kunt ook een bepaalde sfeer creëren. Daarbij zijn de geurkaarsen vaak fraaie accessoires om neer te zetten. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om in één ruimte verschillende geuren te branden, maar pas op dat dit niet het evenwicht verstoord. Het is veel prettiger om van één geur te genieten in plaats van dat je allerlei geuren door elkaar heen ruikt. Kies een geur waar jij vrolijk van wordt, die je lekker vindt of waarbij je jezelf prettig voelt. Het aanbod is groot genoeg, dus er zit altijd wel een favoriete geur bij.

Hoe wordt een geurkaars gemaakt?

Vraag jij je ook weleens af hoe die geurkaars wordt gemaakt? Wordt die geur erop gespoten of op een andere manier in de kaars verwerkt? Normaal gesproken wordt er na het dompelen van de kaars een geurpilletje in een grote ton met vloeibare was gedaan. Dit geurpilletje zakt naar de bodem en smelt. Hierdoor verspreid de geur zich goed door de vloeibare was heen. Zodra de vloeibare was doordrongen is van de geur wordt de kaars hierin gedompeld. De was stolt om de kaars en de geur blijft in de kaars. Zodra je de kaars gaat branden geeft hij de geur af van het geurpilletje.

De verschillende soorten geurkaarsen

Er zijn niet alleen veel verschillende geuren, maar ook veel verschillende soorten geurkaarsen. Er zijn bijvoorbeeld geurkaarsen die in een mooi glas gegoten zijn, maar ook theelichtjes met een heerlijke geur. Je kunt ook kiezen voor zo’n mooie stompkaars met een geur of geurkaarsjes die je kunt smelten. De meeste geurkaarsen hebben een prachtig kleur die vaak ook nog matchen met de geur die ze met zich mee dragen.

Een geurkaars kiezen

Een geurkaars kiezen kan op verschillende manieren. Misschien kies jij voor een bepaalde kleur kaars omdat hij zo mooi bij je interieur staat. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je graag voor een specifieke geur kiest ook al heeft deze kaars een kleur waar je normaal gesproken niet zo snel voor zou kiezen. Een goede oplossing is in zo’n geval om bijvoorbeeld een blad met kaarsen samen te stellen. Dit hoeven niet allemaal geurkaarsen te zijn. Kies voor kleuren die je mooi vindt en enigszins matchen met de kleur van de geurkaarsen. Maak er een fraai kleurenpalet van. Het geheel zal er schitterend uitzien en als je de kaarsen aansteekt, geven de geurkaarsen je favoriete geur af en zorgen de andere kaarsen voor een sfeervol geheel wat goed aansluit bij je interieur.

De invloed van geuren

Wist je dat geuren een grote invloed hebben op je humeur? Maar dat niet alleen, geuren beïnvloeden namelijk ook je creativiteit en je denkpatroon. Onderzoeken hebben uitgewezen dat als mensen worden blootgesteld aan een geur die ze lekker vinden, en ze sneller oplossingen voor problemen schijnen te vinden dan wanneer ze een geur ruiken die ze niet lekker vinden. Ga gewoon eens op ontdekkingstocht om te zien wat bepaalde geuren met je doen. Een ruimte zoals een slaapkamer is er om te ontspannen. Een geur zoals jasmijn of sandelhout kan hieraan bijdragen. Ook lavendel heeft rustgevende eigenschappen. Sinaasappelgeur geeft een ontspannen gevoel en de geur van citrusvruchten verbetert de prestaties. Zo kan iedere geur een bijdrage leveren aan jouw welzijn, maar ze zijn er vooral om te genieten van de sfeer die de geurkaars geeft.

Bolsius Accents scented glass

Bolsius kaarsen hebben altijd een mooie vlam, roeten en roken niet. De Bolsius Accents scented glass serie is een geurkaars in een prachtige glaasje met heerlijke geuren. Er zijn acht heerlijke geuren, ieder met een eigen karakter. Ze zijn er in verschillende maten en ook met meerdere lonten. Alleen al het glas van deze serie is een lust voor het oog.

Kaarsen in glas

De nieuwste geurlijn van Bolsius is die van Accents.

Kaarsen in glas zijn er in alle soorten en maten. Zo zijn er effen gekleurde geurglaasjes of met een mooie afbeelding op het geurglas. Er zijn geurglazen van bijvoorbeeld Bolsius en Gusta, maar ook geurglaasjes die bedrukt kunnen worden met een tekst of een logo. De optie om de geurglaasjes te laten bedrukken geeft veel mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld een leuk idee om deze geurglaasjes mee te geven aan de gasten op het huwelijksfeest als bedankje, maar het is ook een ideale marketingtool. Ze worden tevens veel gebruikt bij een herdenking of een kerkactie. Zowel voor particulieren, bedrijven en verenigingen is dit bedrukte geurglaasje erg origineel. En de verschillende geuren zorgen dat ook deze geurglaasje een unieke indruk achterlaten.

Bolsius en Gusta Geurstokjes

Geurstokjes ook wel geurverspreider genoemd worden in een elegant flesje met vloeistof geplaatst die door de rattan stokjes wordt opgenomen. Hoe meer stokjes er in de vloeistof staan, hoe krachtiger de geur is die verspreid wordt. Natuurlijk gaat de opname van de vloeistof met meer stokjes ook sneller. Je kunt dus zelf kiezen hoeveel stokjes je gebruikt. Bij minder stokjes is de levensduur van de vloeistof langer, maar de geur minder krachtig. De geurstokjes geven wel vier tot zes weken een heerlijke geur af en je kunt ze overal plaatsen. Ideaal voor plekken waar je geen kaarsen durft te branden. Ook de geurstokjes zijn er in verschillende geuren, allemaal natuurlijke geuren die het woongenot optimaal verhogen. Bolsius Geurstokjes en die van Gusta hebben bijvoorbeeld verschillende heerlijke geuren in de geurstokjes collectie, genoeg keuze om in iedere ruimte een andere sfeer te creëren. Het is ook mogelijk om alleen een navulling voor de geurstokjes te bestellen.

Bolsius Geurstompkaarsen

Bolsius Geurstompkaarsen past in ieder interieur. Waar je vroeger alleen de stompkaars in het wit kon kopen, is er tegenwoordig een uitgebreid kleurenpalet. Bij de geurkaarsen vertegenwoordigen de verschillende kleuren ook nog eens een unieke geur. Zeker de Bolsius geurkaarsen staan bekend om hun heerlijke geuren, maar ook om de kwaliteit van de kaars. Ze blijven lang branden, roken en roeten niet en hebben een schitterende vlam. Met deze kaarsen kun je geur- en kleuraccenten in de woning aanbrengen. Misschien gaat je voorkeur uit naar een frisse bloemengeur of heb je liever een kruidig aroma om meer warmte te creëren? Het kan allemaal met de heerlijk geurende stompkaarsen.

Citronella waxinelichtjes

Heerlijke Geurwaxinelichtjes voor in de tuin

Waar waxinelichtjes vroeger vooral een functie hadden, zoals de theepot verwarmen, kunnen we tegenwoordig niet genoeg waxinelichtjes in huis hebben. Ze zijn er in de normale maatvoering, maar ook als maxi lichtjes. Het zijn dé sfeermakers voor ieder glaasje waar een waxinelichtje in past. Tegenwoordig kun je overal leuke potjes en glaasjes kopen die je huis sfeervol decoreren, zeker als je er een waxinelichtje in aansteekt. De mooie en rustige vlam van de Bolsius waxinelichtjes geven een perfecte sfeer. Deze hebben verschillende branduren, zowel van vier, zes of acht uur. Dat betekent een hele avond gezelligheid. De speciale maxi lichten kunnen soms wel tien uur branden. En voor we het vergeten, de waxinelichtjes met geur zorgen dat er tijdens al die uren ook een heerlijke geur wordt verspreid. En zijn verschillende geuren in de collectie, dus ook hier kun je weer kiezen voor de geur die bij je past. Je herkend het waarschijnlijk wel als je op een heerlijke zomeravond lekker onder het genot van een hapje en een drankje in de tuin zit en die vervelende muggen vallen je lastig. De oplossing is heel simpel. Plaats rondom de plek waar je zit een aantal citronella waxinelichtjes en de muggen zullen snel verdwijnen want aan deze lucht hebben zij echt een hekel.

Bolsius Geurchips

Bolsius Geurchips zijn kleurrijke waxchips die een intense geur verspreiden als ze worden opgewarmd in een speciale brander. Je kunt verschillende geurchips met elkaar combineren om zo een unieke geur te creëren. Je plaatst de geurchips bovenin de brander en zet de brander op een vlakke ondergrond. Onderin plaats je een theelichtje en dat steek je aan. Doordat de geurchips verwarmd worden, gaan ze smelten en verspreiden ze een heerlijke geur. Juist omdat geuren zo persoonlijk zijn, is het leuk om je eigen unieke geur te creëren. Als een echte parfumeur kun je aan de slag. Er zijn oneindig veel combinaties te maken met de verschillende geurchips. Je kunt zelfs gedurende de dag de geur aanpassen door er een andere geurchip bij te doen. Je kunt de wax melts ook nog verdelen in porties, waardoor je nog meer unieke geurcombinaties kunt maken. Een geurcombinatie van drie Bolsius Creations wax melts geeft ongeveer 25 uur lang zijn geur af.

Bolsius Geurbranders

Ook de Bolsius Geurbranders kun je in verschillende uitvoeringen krijgen. Niet alleen wat betreft de kleur van de geurbrander maar ook de modellen verschillen. Soms vragen mensen zich weleens af hoe je de brander eenvoudig weer schoon krijgt. Eigenlijk is dat heel simpel. Laat de wax gewoon eerst even helemaal afkoelen, totdat hij hard is. Zet de brander dan weer even aan waardoor de onderste laag loskomt. Dan kun je de restant wax in één keer in zijn geheel verwijderen. Eventuele restjes kun je er dan nog met een stuk keukenpapier uithalen. Een andere optie is de brander voor drie of vier minuten in de vriezer te plaatsen. Ook hierdoor laat de wax los en kun je het verwijderen.

Denk aan je veiligheid

Kaarsen zijn altijd erg gezellig en de geurkaarsen ruiken ook nog eens heel lekker. Maar vergeet nooit tijdens het branden van kaarsen de veiligheid. Als je een kaars aansteekt, is het altijd verstandig om een aantal regels in acht te nemen. Zeker als je kinderen of huisdieren hebt. Zorg dat de kaarsen op een veilige plek staan, dus niet op een plek waar bijvoorbeeld de gordijnen vlam kunnen vatten. Maar zorg ook dat kleine kinderen of dieren er niet bij kunnen. Zeker de lekkere geur van de kaars zou de aandacht kunnen trekken. Blijf in de ruimte als er kaarsen branden en blaas ze uit als je weggaat. Ook al is het maar voor even. Kies bij twijfel over de veiligheid van de plek liever voor de geurstokjes. Deze hebben hetzelfde effect maar zijn een stuk veiliger met kleine kinderen.

Wat doen geuren met ons?

Geuren zijn niet meer weg te denken uit ons leven. We slaan ze op in ons geheugen en we verbinden geuren met herinneringen. Rozen associëren we bijvoorbeeld met iets moois, iets zachts, iets liefdevols. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat maar weinig mensen een rozengeur vies vinden. Het roept namelijk een emotie op. Ook vanille en lavendel wordt vaak als zeer prettig ervaren. Als we in een ruimte komen waar een aangename geur via de neus wordt opgenomen, wordt ook het limbisch stelsel geactiveerd. Juist dit stelsel is verantwoordelijk voor onze stemming en het stuurt een signaal naar de hersenen wat hierdoor een gevoelshormoon gaat produceren. In combinatie met het gezelligheidsgevoel wat de kaars afgeeft, heeft de geurkaars zeker een positieve invloed op ons leven.

De eindconclusie over dit Blog

Je bent inmiddels veel wijzer geworden als het om Bolsius Geurkaarsen gaat en van het merk Gusta. Geurkaarsen zijn een beleving, romantische, stemming en sfeer bepalend en zo kunnen wij nog even doorgaan. Het is ook heel persoonlijk. Vandaar dat het zo fijn is dat er heel veel keus is en dan ook nog eens van 2 Topmerken. Te weten Bolsius en Gusta. Wij zijn er echt van overtuigd dat dit de 2 beste merken zijn. Op ons website Kaarsen-online ga je zo dadelijk als je er naartoe gaat enorm veel Geurkaarsen aantreffen. Ga er eens lekker voor zitten en maak je keus. Succes daarmee.

Auteur: Chris en Liranda Keereweer

Leave a Comment: